Natjecaji > Nacionalni natječaji > Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu

Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:
- povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
- usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
- osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda a 15% iz nacionalnih sredstava.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte do 13. listopada 2017. godine. Više informacija možete pronaći ovdje.

Izvor: MinGo


Upravljanje člancima
Prethodni članak Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu Rješavanje pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Novi članci
Pretraživanje