Izvršene prijave na natječaje iz Programa ruralnog razvoja

on 2017/4/5 8:00:42 (387 reads)

Tijekom veljače i ožujka mladi tim za EU projekte iz gradskih tvrtki pripremao je projektne prijedloge za mlade poljoprivrednike i mala poljoprivredna gospodarstva na natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Izvršene su dvije prijave na natječaj za provedbu podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima". Ukupna vrijednost tražene potpore je 753.680 kuna, a ukoliko bude odobrena omogućit će mladim poljoprivrednicima stručno osposobljavanje, nabavku poljoprivredne mehanizacije, proširenje matičnih stada, kupnju zemljišta te rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih poljoprivrednih objekata. Kroz ove projekte našim mladim klijentima pruža se prilika da stvore uvjete za povećanje proizvodnog kapaciteta i povećaju ekonomsku veličinu svog poljoprivrednog gospodarstva te da moderniziraju i unaprijede uvjete rada. Uz to, provedbom projekta bi došlo do njihovog samozapošljavanja na poljoprivrednom gospodarstvu što povoljno utječe na crnu sliku nezaposlenosti u gradu Petrinji.

Također smo izvršili dvanaest prijava na natječaj za provedbu podmjere 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", ukupne vrijednosti tražene potpore 1.360.674 kune. Ukoliko sredstva budu odobrena mala poljoprivredna gospodarstva dobit će priliku za povećanje proizvodnog kapaciteta i modernizaciju poslovanja kroz nabavu nove i rabljene mehanizacije, kupnju i uređenje zemljišta, proširenje matičnih stada te rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih poljoprivrednih objekata. Ova ulaganja svakako će pridonijeti povećanju poslovnih prihoda naših Korisnika te im omogućiti opstanak na tržištu, pa čak i nova zapošljavanja odnosno samozapošljavanje. 

Stranica pogodna za ispis Pošalji ovu objavu prijatelju Create a PDF from the article
Pretraživanje