(1) 2 3 4 ... 104 »
on 2017/4/20 7:20:00 (37 reads)

Objavljen je novi Pravilnik o provedbi mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Pravilnik stupa na u ponedjeljak, 24. travnja 2017. kada je u planu objava nekoliko natječaja na temelju novog pravilnika:

1. Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, sektor voća i povrća, od 6.000 do 250.000 eura ekonomske veličine

2. Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, sektor voća i povrća, preko 250.000 eura ekonomske veličine

3. Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, stočarstvo i peradarstvo, od 8.000 do 250.000 eura ekonomske veličine

4. Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, stočarstvo i peradarstvo, preko 250.000 eura ekonomske veličine

5. Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije.

U skladu s novim Pravilnikom, prijave će se odvijati u dvije faze od kojih će u prvoj fazi od korisnika biti tražen manji opseg dokumentacije. Vrlo brzo nakon zatvaranja natječaja korisnici koji prolaze u drugu fazu bit će o tome obaviješteni te će im biti omogućena dostava dodatne dokumentacije. Također, korisnici za koje nema dostatnih sredstava, također će to znati vrlo brzo po zatvaranju natječaja te im neće biti stvoren dodatni trošak pripreme dokumentacije.

Prijave će se primati tek od 2. lipnja 2017. godine tako da je korisnicima ostavljeno dovoljno vremena da pripreme svoje projekte te budu spremni za prijavu. 

Pravilnik možete pogledati OVDJE

on 2017/4/6 6:35:18 (42 reads)

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je izmjenu natječajne dokumentacije za Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje 2017.-2020.

Izmjene možete pogledati ovdje.

Izvor: Civilno društvo Istra

on 2017/4/5 8:00:42 (198 reads)

Tijekom veljače i ožujka mladi tim za EU projekte iz gradskih tvrtki pripremao je projektne prijedloge za mlade poljoprivrednike i mala poljoprivredna gospodarstva na natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Izvršene su dvije prijave na natječaj za provedbu podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima". Ukupna vrijednost tražene potpore je 753.680 kuna, a ukoliko bude odobrena omogućit će mladim poljoprivrednicima stručno osposobljavanje, nabavku poljoprivredne mehanizacije, proširenje matičnih stada, kupnju zemljišta te rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih poljoprivrednih objekata. Kroz ove projekte našim mladim klijentima pruža se prilika da stvore uvjete za povećanje proizvodnog kapaciteta i povećaju ekonomsku veličinu svog poljoprivrednog gospodarstva te da moderniziraju i unaprijede uvjete rada. Uz to, provedbom projekta bi došlo do njihovog samozapošljavanja na poljoprivrednom gospodarstvu što povoljno utječe na crnu sliku nezaposlenosti u gradu Petrinji.

Također smo izvršili dvanaest prijava na natječaj za provedbu podmjere 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", ukupne vrijednosti tražene potpore 1.360.674 kune. Ukoliko sredstva budu odobrena mala poljoprivredna gospodarstva dobit će priliku za povećanje proizvodnog kapaciteta i modernizaciju poslovanja kroz nabavu nove i rabljene mehanizacije, kupnju i uređenje zemljišta, proširenje matičnih stada te rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih poljoprivrednih objekata. Ova ulaganja svakako će pridonijeti povećanju poslovnih prihoda naših Korisnika te im omogućiti opstanak na tržištu, pa čak i nova zapošljavanja odnosno samozapošljavanje. 

on 2017/4/5 6:56:10 (50 reads)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Izmjene i dopune Natječaja, ostale detalje o Natječaju i navedenoj operaciji možete pogledati ovdje.

Izvor: APPRRR

on 2017/3/10 7:45:23 (48 reads)

Obavještavaju se potencijalni korisnici i zainteresirana javnost da je u Narodnim novinama broj 20/2017 od 08. ožujka 2017. godine objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

Korisnici koji imaju pravo na korištenje sredstava mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke ili pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta. Iznimno, pravne osobe koje imaju pravo na korištenje mjera Nacionalnog pčelarskog programa, a nisu upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta su: udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, Hrvatski pčelarski savez te znanstveno-istraživačke institucije.

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su:

1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara
2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze
3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja
4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost
5. Obnavljanje pčelinjeg fonda
6.Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda
7. Praćenje tržišta
8. Poboljšanje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.

Pravilnik, obrasce i više informacija možete pronaći ovdje.

Izvor: APPRRR

Pretraživanje