(1) 2 3 4 ... 107 »
on 2017/11/14 7:28:06 (65 reads)

U petak 17.studenog 2017. godine u POU Hrvatski dom Petrinja, u prostoru „Mala scena“, s početkom u 11,00 sati održat će se prezentacija nacrta Uputa za prijavitelje za poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji“.

Cilj prezentacije je predstavljanje objavljenog nacrta Uputa za prijavitelje , te dobivanje vaših mišljenja i prijedloga, a sve u svrhu uključivanja zainteresiranih prijavitelja i javnosti u proces komentiranja na e-savjetovanju, te time utjecanja na poboljšanje natječajne dokumentacije.

Nacrt Uputa za prijavitelje i e-savjetovanje dostupno je ovdje.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prezentaciji, najavite svoj dolazak na e-mail: info@petra.com.hr ili putem kontakt telefona 493-082.

Veselimo se vašem dolasku.

on 2017/10/30 13:35:47 (147 reads)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je 27. listopada 2017. na središnjem portalu za savjetovanje s javnošću pokrenulo javno savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga: „Razvoj poduzetništva u Gradu Petrinji“

Poziv je planiran u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Specifičnog cilja 9b1 – „Održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija pet depriviranih pilot područja s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva“, a svrha je pružanje podrške procesu jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na depriviranim pilot područjima.

Poziv će na e-savjetovanju biti dostupan do 20. studenoga 2017. godine i omogućuje svim potencijalnim prijaviteljima, kao i široj zainteresiranoj javnosti, da svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu kvaliteti natječajne dokumentacije.

Dostupno na linku:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6232

on 2017/10/24 9:30:01 (36 reads)

U petak 27. listopada 2017. godine održat će se deveti po redu Sajam poslova u Sisku u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak. Sajam poslova će se održati u Hotelu Panonija na adresi I.K. Sakcinskog 21, Sisak, s početkom u 10 sati.

Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, institucijama, ustanovama, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola te svim zainteresiranim osobama koje planiraju razvoj karijere. Na Sajmu poslova posjetitelji mogu dobiti informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mjerama aktivne politike zapošljavanja, saznati više o uslugama profesionalnog usmjeravanja namijenjene učenicima, studentima, nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja, razgovarati s poslodavcima s područja Sisačko-moslavačke županije, dobiti informacije o njihovim trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, znanjima i vještinama koje traže poslodavci, ispuniti upitnik za zapošljavanje kod poslodavaca te sudjelovati u radionicama ili okruglom stolu.

Otvorenje Sajma najavljeno je u 10 sati, a obilazak izložbenih štandova bit će moguć do 15 sati. Od radionica koje možete posjetiti, na rasporedu su radionica „Osposobljavanje na radnom mjestu“ od 11,00 – 12,00 sati, radionica „Sezonsko zapošljavanje“ od 11,30 – 12,30  te radionica „Samozapošljavanje“ od 12,30 – 14,00 sati. U okviru Sajma poslova održat će se i okrugli stol na temu „Strukovno obrazovanje – kako uskladiti ponudu i potražnju za radnicima strukovnih zanimanja“ od 13,00 – 14,30 sati.

Sajam poslova održava se uz pokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije te u partnerstvu s  gradovima i općinama na području HZZ PU Sisak, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Sisak, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije, Gradskom tržnicom Sisak te Domom kulture “Kristalna kocka vedrine”. Medijski pokrovitelji su Novi Sisački tjednik, Petrinjski radio, Radio Quirinus, Radio Sisak i Radio Banovina.

on 2017/10/12 7:38:27 (39 reads)

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, 11. listopada 2017. godine najavili su treći po redu sajam zimnice i autohtonih proizvoda.

Sajam će se održati od 13. do 15. listopada 2017. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, a okupit će 120 izlagača iz svih hrvatskih županija. Na Sajmu će se predstaviti proizvodi zimnice te autohtoni proizvodi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji.

Otvorenje sajma bit će u petak, 13. listopada 2017. godine u 10:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Sajam će biti otvoren od 8 do 20 sati u petak i subotu te od 8 do 18 sati u nedjelju.

Sajmom prigodno obilježavamo Svjetski dan hrane, a naša zemlja ima se čime pohvaliti. Do sada smo zaštitili nazive 17 domaćih proizvoda na razini EU – zaštitom njihove izvornosti i zemljopisnog podrijetla, aktivno pomažemo promociji i plasmanu domaćih proizvoda pa smo u Zakon o javnoj nabavi uvrstili kratke lance opskrbe kako bi pomogli našim proizvođačima. Borimo se za jednakost subjekata u lancu opskrbe hranom i štitimo naše primarne proizvođače Zakonom o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, i ono najvažnije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva stavljamo uz bok industriji i reguliramo njihov status Zakonom o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Sajam zimnice samo je djelić onoga što možemo ponuditi i predstavlja simboličan susret proizvođača hrane i krajnjih potrošača njegujući staru tradiciju upravo na glavnom zagrebačkom trgu. Pozivam sve stanovnike Zagreba i njihove goste da se pobrinu za duge zimske dane i uživaju u okusima prave domaće zimnice.Vidimo se na Trgu!
– izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Izvor: MPS

on 2017/10/10 12:53:58 (40 reads)

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je obavijest o Potporama osiguranju usjeva, životinja i biljaka iz podmjere 17.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Potpora se dodjeljuje za sufinanciranje dijela premije osiguranja usjeva, životinja i biljaka od proizvodnih gubitaka uzrokovanih nepovoljnim klimatskim prilikama, životinjskim i biljnim bolestima, najezdom nametnika i okolišnim incidentom.

Za potporu iz podmjere 17.1. potrebno je da je biljna i stočarska proizvodnja evidentirana u ARKOD-u, JRDŽ-u i drugim relevantnim registrima i evidencijama. 

Prihvatljivi korisnici potpore su aktivni poljoprivrednici čija se poljoprivredna proizvodnja osigurava. Premija osiguranja treba biti plaćena u svojstvu osiguranika, te je polica osiguranja poljoprivredne proizvodnje (od jednog ili više štetnih događaja) važeća u razdoblju za koji se podnosi zahtjev za potporu.

Polica osiguranja pokriva isključivo štete nastale uslijed gubitka poljoprivredne proizvodnje od jednog ili više štetnih događaja kao što su:

  • nepovoljne klimatske prilike
  • životinjske i biljne bolesti, te zoonoza
  • najezda nametnika
  • okolišni incidenti i/ili
  • mjere protiv unošenja u EU organizama štetnih za bilje ili biljne proizvode, te mjere protiv njihovog širenja unutar EU.

Polica osiguranja pokriva isključivo štete nastale uslijed gubitka relevantne poljoprivredne proizvodnje veće od 30% prosječne godišnje poljoprivredne proizvodnje.
Intenzitet potpore je 65% vrijednosti premije osiguranja, najviše 75.000 € godišnje po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 1. listopada 2017. do 31. siječnja 2018. 

Više informacija o podnošenju zahtjeva možete pronaći ovdje.

Pretraživanje